Jachtmessen

per pagina
Aflopend sorteren
per pagina
Aflopend sorteren

Jagen in Nederland

In Nederland geldt dat je in het bezit moet zijn van een (jacht)vergunning en een wapenvrijstelling om te mogen jagen. Daarnaast dien je minimaal 18 jaar zijn, mag je ook geen strafblad hebben en moet je WA verzekerd zijn. Wanneer je aan deze eisen voldoet, mag je jezelf als jager beschouwen. Om toestemming te krijgen om te jagen, dien je ook aan te tonen dat je de ruimte hebt om te jagen. Dit betekent dat je een locatie hebt die voldoet aan de eisen en waar je mag jagen. Wanneer je niet in het bezit bent van deze gelegenheid kun je gebruik maken van een jachtcollectief. Dit zijn groepen die om de zoveel tijd gezamenlijk jagen in bepaalde gebieden. Vaak wordt dit vanuit Staatsbosbeheer en de provincie georganiseerd

Meer dan jagen

Naast het jagen op dieren hebben jagers in Nederland ook een verantwoordelijkheid voor de flora en fauna binnen het gebied waar zij jagen. Op dit moment zijn er ongeveer 30.000 jagers actief in Nederland. Zij zorgen samen voor het beheer en welzijn van de flora en fauna in ons land. Taken van jagers zijn het schieten van zieke dieren, het tellen en registreren van het aantal dieren in een gebied en het bestrijden van overpopulatie. Samen met natuurmonumenten, de Koninklijke Nederlandse Jagersvereniging (KNJV), Staatsbosbeheer en Provinciale Landschappen werken zij samen in een eenheid voor het faunabeheer. Met deze eenheid maken zij plannen voor het vergroten van de leefbaarheid binnen gebieden voor verschillende diersoorten en het beheer hiervan.

Wild en messen

Een mooi stuk vlees dient ook op een mooie manier bereid te worden en dit kan alleen met de mooiste en beste materialen. Speciaal daarom hebben we voor jullie een selectie gemaakt van de beste messen voor in de keuken en op tafel. Niet alleen zijn deze messen een droom om mee te snijden, ook zul je met deze prachtige messen indruk maken op je gasten.

De Victorinox Grand Maitre messen combineren hoogwaardige materialen met een prachtig ontwerp, om zo een elegant mes te maken dat ook nog eens heerlijk in de hand ligt. Het Koksmes, Officemes, Trancheermes en uitbeenmes mogen niet ontbreken in uw collectie.

De Opinel Table Chic zijn een waar sieraad voor op de tafel. De hoogwaardige materialen, het elegante design en de geweldige snijeigenschappen maken van deze messen een ware droom voor de liefhebber.

 

Deskundig advies nodig?

Laat onze expert u helpen bij het maken van uw keuze!