Zakmessen

per pagina
Aflopend sorteren
per pagina
Aflopend sorteren

ZAKMESSEN

Een scherp zakmes voor op zak is altijd praktisch. We hebben een ruime selectie aan grote zakmessen met veel functies en kleine compacte zakmessen.Daarnaast valt er nog te kiezen tussen klassieke Zwitserse zakmessen of moderne zakmessen. De beste zakmessen van de topmerken Victorinox, HEA Designs, Homeij, CRKT en meer vind je op Sharp As A Knife.

Welke soorten zakmessen zijn er?

Een zakmes betekent dat het mes inklapbaar is en voorzien is van een vergrendeling. Er zijn een aantal soorten zakmessen: het Zwitserse zakmes, het vouwmes en de multitool. Het Zwitserse zakmes is vaak het eerste waar je aan denkt bij het horen van het woord zakmes. De bekendste is het Victorinox zakmes, met het herkenbare rode design. Zwitserse zakmessen zijn multifunctioneel en zijn vaak naast het mes ook uitgerust met tools als kurkentrekkers, schroevendraaier en een vijl. Het mesje van een Zwitsers zakmes is geschikt voor kleine klusjes. Het vouwmes is een simpel design dat enkel bestaat uit een mes en een houder waar het mes in- en uitklapt als het opgeborgen moet worden. Vouwmessen zijn vaak voorzien van een blokkeersysteem. Op deze messen kun je daardoor meer kracht zetten dan op andere soorten zakmessen, wat het geschikt maakt voor bijvoorbeeld het doorsnijden van touw. Eigenlijk is het mes niet het hoofdonderdeel van de multitool, maar ligt de nadruk op de ingebouwde tang die de multitool van het zakmes onderscheidt. Neem eens een kijkje bij multitools voor onze uitgebreide collectie.

Hoe onderhoud je de onderdelen van een zakmes?

Om een lange tijd plezier van je zakmes te houden is het van belang om deze, net als je doet bij andere messen, regelmatig van onderhoud te voorzien. Elk mes wordt op den duur bot en zal dus geslepen moeten worden. Om je zakmes te onderhouden kun je gebruik maken van een aanzetstaal en een slijpstaal. Omdat het om een relatief klein mes gaat, is het lastig te slijpen met een traditionele slijper. De merken Victorinox en Leatherman hebben hier wat handigs op bedacht. Beide merken hebben een zakmesslijper uitgebracht speciaal voor hun messen. Op deze manier ben je er van verzekerd dat je het zakmes in zijn geheel goed slijpt.

Hoe kies je een zakmes?

Wanneer je op zoek bent naar een zakmes is er veel om uit te kiezen. Hier volgen een aantal tips waar je rekening mee kunt houden bij de keuze van een zakmes. De lemmeten van messen zijn glad of met kartels en dienen beide een ander doel. Bedenk waar je je zakmes voor wilt gebruiken. Wanneer je enkel gaat voor een goed mes of met meer kracht wil gaat snijden, kies dan voor een vouwmes. Wanneer je er naast het mes ook andere tools in wil hebben, kies je voor een Zwitsers zakmes of nog uitgebreider: een multitool. Let op of het mes vergrendeling heeft als je deze intensief gebruikt en veel kracht uitoefent bij het snijden of zagen. Dit voorkomt ongelukken en maakt de messen veiliger dan messen waarbij dit niet het geval is. Welk mes je ook kiest, voor elke activiteit en prijsklasse hebben wij de beste zakmessen in huis!

Deskundig advies nodig?

Laat onze expert u helpen bij het maken van uw keuze!