Elektrische messenslijpers

Als je je messen wilt slijpen, heb je de keuze tussen handmatig of machinaal slijpen. Handmatig slijpen heeft het voordeel dat je zelf je hoek kunt bepalen, waardoor het op alle messen toegepast kan worden. Het nadeel is dat het enige oefening vergt, en het kost vaak meer energie en moeite. Met een slijpmachine zoals die van Chef’sChoice heb je die nadelen niet. De machine heeft een tweevoudige, voorgevormde hoek en je hoeft geen druk uit te oefenen om het mes scherp te slijpen. Het slijpen en aanzetten kan met één apparaat gedaan worden. Bovendien zijn er apparaten die geschikt zijn voor verschillende slijphoeken. Daarmee slijp je dus zowel je westerse als je Japanse messen.

Naast elektrische slijpers en handslijpers bestaat er ook nog een tussenvorm: de hybride slijpmachine. Hiermee kan je elektrisch slijpen, maar handmatig polijsten. Een hybride slijpmachine is over het algemeen wat goedkoper dan een volledig elektrische messenslijper.

Een slijpmachine is het meest geschikt voor keukenmessen. Gebruik je veel vaste messen of wil je een zakmes slijpen? Dan raden we een handslijper aan.