Scharen

SCHAREN

Scharen zijn in veel situaties onmisbaar. Je kunt alleen niet iedere schaar voor zomaar elk soort klus inzetten. Hierbij komt het brede assortiment van Sharp as a Knife goed van pas om je uit de brand te helpen. Onder mee de merken Homeij en Victorinox verschaffen je degelijkheid, kwaliteit en handigheden om het knippen een fluitje van een cent te maken.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een schaar?

Met het volgende lijstje met tips kies jij met gemak de juiste schaar uit:

 • Ben je links of rechtshandig?
  De meeste scharen zijn voor rechtshandigen gemaakt, maar wij houden ook graag rekening met de lefties. Scharen die de ster van je werk zijn, denk aan een kappersschaar of coupeuseschaar, werken het beste als ze afgestemd zijn op je voorkeurshand. Dit voorkomt blessures.
 • Voor welke klus heb je een schaar nodig?
  Wil je bijvoorbeeld een schaar om je eten mee voor te bereiden? Kies dan voor een keukenschaar. De juiste schaar werkt niet alleen beter, in het geval van de wildschaar is het ook nog eens de hygiënische optie, aangezien je deze uit elkaar kunt halen om schoon te maken. Het gebruik van de verkeerde schaar zorgt ervoor dat je de schaar beschadigt en deze hierna niet meer goed zijn werk kan doen.
 • Wil je de schaar slijpen?
  Het slijpen van een schaar heeft als voordeel dat hij niet alleen altijd scherp is, maar ook nog eens langer meegaat. Je verlengt de levensduur van een schaar wanneer je deze scherp houdt, omdat je dan minder kracht hoeft te zetten bij het knippen. Neem eens een kijkje bij onze slijpers als je je scharen zelf wilt onderhouden.
 • Heeft de schaar een schroef die je aan kunt schroeven?
  De meeste scharen beschikken wel over deze schroef, maar deze wordt snel vergeten. De truc is om de schroef precies strak genoeg te draaien. Wanneer de schroef te los zit zal de schaar niet goed knippen. Wanneer de schroef te strak zit, zul je de snijvlakken niet makkelijk kunnen bewegen en krijg je mogelijk kramp in je hand.