Keukenmessen & Snijden

Keukenmessen zijn er in verschillende varianten, maten en merken. Handig om te weten wanneer je een nieuw mes gaat uitkiezen, is waar welke messen voor gebruikt worden. Dit hangt onder andere af van de grootte en ‘hardheid’ van het te snijden voedsel. Een rode kool heeft een flinke afmeting, waardoor je dit het beste met een groot koksmes kunt snijden. Een champignon of ui daarentegen is maar klein en kan daarom prima met een schilmesje of officemes gesneden worden. De breedte van het lemmet, de vorm van de punt en de vorm van de snede hebben ook invloed op waar welk mes het beste voor geschikt is. Zo wil je voor het snijden van tomaten vooral een erg scherp mes en kies je voor het fileren van vlees of vis voor een mes met een smal lemmet. Brood snijd je het makkelijkst met een gekarteld mes en bij kaas kies je vaak voor een mes met een puntig uiteinde, waarmee je de kaas zo aan je mes kunt prikken.

Als je een mooie collectie messen hebt verzameld, moet je ook zeker nadenken over het bewaren van je messen. Wanneer je keukenmessen los in je lade legt is het niet alleen gevaarlijk voor jezelf, maar ook erg slecht voor je messen. Door ze niet te beschermen moet je je messen vaker aanzetten en sneller slijpen. Hierdoor gaat je keukenmes minder lang mee; vandaar dat wij meerdere opbergsystemen voor je keukenmessen bieden. Zo hebben wij verschillende messenblokken, zowel met inhoud als een aantal zonder die je zelf kan aanvullen. We hebben mesbeschermers, voor wanneer je toch graag je messen in een lade wilt leggen. En we hebben natuurlijk onze eigen favoriet; de messenmagneet. Een messenmagneet laat je mooiste aankopen zien in de keuken en het is ook nog eens mega praktisch en hygiënisch.

Bij Sharp as a Knife vind je de fijnste, mooiste en scherpste messen van merken als Diamant Sabatier, Homey's tools for life en Victorinox. Van de meeste merken zijn wij zelf distributeur of importeur, dus heb je je keukenmes snel in huis en is de garantie ook jaren na aankoop goed geregeld. Je kunt bij ons je mes laten graveren voor het perfecte cadeau. En ben je er nog niet uit welk mes het beste past bij jouw wensen? Wij helpen je graag met de keuze voor een bepaald mes, dus bel ons of stuur een bericht.