Stofscharen

Voor het knippen van draad, stof, leer, denim of andere materialen maakt het een wereld van verschil als je de juiste kleermakersscharen gebruikt. Speciaal voor de creatievelingen die met stoffen werken, hebben we een brede selectie scharen op het gebied van naaien. Sharp as a Knife heeft een uitgebreide selectie van stofscharen en handwerkscharen van de merken Homeij, Homey's en Victorinox. Deze merken zijn betrouwbaar, vlijmscherp en leveren professionele kwaliteit scharen om diverse soorten textiel en andere stoffen te knippen.

Wat zijn stofscharen?

Stofscharen, ook wel coupeusescharen genoemd, zijn bedoeld om door allerlei stoffen te knippen. Denk aan textiel en denim, maar ook aan leer of suède. De schaar is vaak wat grover van vorm om er voor te zorgen dat het een alleskunner is als het op verschillende stoffen aankomt. Een van de ogen loopt gelijk met de snijvlakken zodat je de schaar als het ware plat kunt leggen op je ondergrond en de stof niet teveel hoeft te bewegen.

Wat zijn handwerkscharen?

Handwerkscharen zijn klein maar fijn. De snijvlakken zijn smal en klein maar precies scherp genoeg, om zo alle loszittende draadjes tot op de stof af te knippen. De schaar zorgt voor een mooie afwerking van je project. De handwerkschaar is gemakkelijk in gebruik. Sommige mensen kunnen zelfs in hoog tempo werken. Ze hebben daarbij het schaartje om een vinger hangen om deze gemakkelijk en snel te kunnen gebruiken. Sommige van deze scharen, zoals de Homeij Adile handwerkschaar, hebben microkarteling op de bladen zodat je beter grip hebt op het materiaal.