Garantie en klachten

Bieden jullie garantie op mijn aankoop?

Jazeker! Wij bieden een garantie van 2 jaar op materiaal- en fabricatiefouten. De volgende situaties vallen niet onder deze garantie:

  • Gebruiksslijtage die zich na verloop van tijd voordoet, zoals het botter worden van messen of het ontstaan van krassen in het product
  • Roestvorming door onjuist onderhoud
  • Defecten door onjuist gebruik, onderhoud of opbergen

Het kan helaas altijd voorkomen dat er iets niet helemaal gaat zoals gepland. We raden je aan om klachten eerst bij ons kenbaar te maken door het formulier hieronder in te vullen. Leidt dit niet tot een oplossing, dan is het mogelijk om je geschil aan te melden voor bemiddeling via Stichting WebwinkelKeur via https://www.webwinkelkeur.nl/kennisbank/consumenten/geschil. Vanaf 15 februari 2016 is het voor consumenten in de EU ook mogelijk om klachten aan te melden via het ODR-platform van de Europese Commissie. Dit ODR-platform is te vinden op http://ec.europa.eu/odr. Wanneer je klacht nog niet elders in behandeling is dan staat het je vrij om je klacht te deponeren via het platform van de Europese Unie.

 


Hoe dien ik een garantieverzoek in?

Je kunt beroep doen op ons 2-jarig garantiebeleid, mits het aan bovenstaande voorwaarden voldoet. Je garantieverzoek wordt na het indienen beoordeeld. Je ontvangt vervolgens bericht met de vervolgstappen. Vul hieronder je garantieverzoek in: