Esbit Solid fuel kooksets

Het ultieme camping kookstel. Of je nu de nacht doorbrengt onder de sterrenhemel in de natuur, of thuis in de tuin bij de vuurkorf: vuur zorgt voor warmte en licht. Het geeft ons geborgenheid als we de nacht in de buitenlucht doorbrengen en stelt ons in staat warme maaltijden te bereiden.

Dit alles is sinds 1936 nog eenvoudiger geworden. Dat jaar presenteerde Esbit de originele vaste brandstof in tabletvorm: Solid Fuel - Made in Germany. Ideaal om onderweg snel en gemakkelijk een kampvuur aan te steken, om te koken of om maaltijden en drankjes op te warmen. Het helpt zelfs om een grill comfortabel aan te steken.

Esbit Solid Fuel

Esbit’s vaste brandstof – Solid Fuel - is een lichtgewicht en compact van formaat. Daardoor is het niet alleen een onmisbare metgezel voor tochten door de natuur en voor het kamperen - maar is het ook uitstekend geschikt voor je noodpakket thuis, in de auto of op de boot. De vaste brandstoftabletten zijn eenvoudig in gebruik, branden schoon en laten nauwelijks verbrandingsresten achter. Ze genereren intense warmte en werken zelfs op grote hoogten en bij temperaturen onder nul. Esbit Solid Fuel is verkrijgbaar in verschillende maten en waterdicht verpakt.

Campingbrander 2.0

De Esbit Solid Fuel brandstoftabletten kunnen worden gebruikt met een groot aantal verschillende Esbit branders, zoals de Pocket Stoves of de kooksets. In combinatie met de Esbit Pocket Stove komen de vaste brandstoftabletten volledig tot hun recht. De Esbit Pocket Stoves zijn immers speciaal ontwikkeld voor de Sold Fuel blokjes: Deze heeft de perfecte pasvorm, zodat deze in elke Esbit Pocket Stove handig kan worden opgeborgen en vervoerd. De Pocket Stoves zijn gemaakt van elektrolytisch gegalvaniseerd staal en zijn daardoor licht. Dankzij hun handige zakformaat zijn ze klein genoeg om gemakkelijk opgeborgen te worden - ze kunnen dus overal mee naartoe genomen worden. Daarnaast zijn ze uiterst robuust en betrouwbaar. De Esbit branders zijn verkrijgbaar in verschillende maten en kunnen in verschillende fasen worden opgevouwen. Ze zijn in een paar seconden op te zetten en zijn allemaal geschikt voor gebruik met potten, mokken en pannen.

Natuurlijk kan Esbit’s Solid Fuel ook worden gebruikt met andere compacte campingbranders, zoals de ultralichte titanium brander ST11.5-TI of met onze compacte kookstel CS585 van aluminium of roestvrij staal.