Kaasmessen

Als jouw passie koken is of als je simpelweg van kaas geniet, dan is een kaasmes een onmisbaar keukengereedschap. Het biedt de perfecte oplossing voor het snijden van zachte en half harde kazen. Dankzij de slim geplaatste gaten in het lemmet ondervind je minder weerstand bij het snijden, terwijl de kaas niet aan het mes blijft kleven. 

Onze Collectie:

  • Boska Kaasmes: Ervaar de superioriteit van Boska kaasmessen, ontworpen met oog voor detail en vakmanschap. Geniet van nauwkeurig snijden en ontdek de unieke eigenschappen van deze hoogwaardige messen.

  • Kaasmes Set: geniet van sfeervolle borrelmomenten met onze veelzijdige kaasmessensets. Elk mes is met zorg geselecteerd, zodat gezelligheid en gemak hand in hand gaan, zelfs bij het dippen in heerlijke sauzen.
  • Kaasmes Victorinox: Voeg een vleugje Zwitserse precisie toe aan je kaaservaring met het Victorinox kaasmes. Ontworpen met vakmanschap en betrouwbaarheid, perfect voor elke kaasliefhebber.

Bij Sharp As A Knife geloven we in het toevoegen van een persoonlijk tintje aan jouw kaaservaring. Daarom bieden wij gratis gravering en een persoonlijke boodschap op elk kaasmes. Maak van jouw kaasmomenten een onvergetelijke belevenis.

Welk kaasmes voor welke kaas?

Niet zeker welk mes te kiezen? Ontdek onze gids over welk kaasmes geschikt is voor verschillende soorten kazen. Van zachte kazen tot stevige variëteiten, wij helpen je de juiste keuze te maken.

Wat is een goed kaasmes?

Kies allereerst een mes dat soepel in je hand ligt. Het moet niet alleen gemakkelijk hanteerbaar zijn, maar ook een vlijmscherpe snede hebben om te voorkomen dat (harde) kaas gaat brokkelen. Voor zachte kazen is een gebogen mes met gaatjes het ultieme wapen. Die slim geplaatste gaatjes zorgen ervoor dat je kaas niet aan het mes blijft kleven, en dat is precies wat je nodig hebt voor een vlekkeloze kaaservaring.

Welk mes voor zachte kaas?

Een kaasmes vereenvoudigt het snijden van jouw kazen, of het nu gaat om brie en camembert of harde kazen zoals Parmezaanse kaas. Vooral voor zachte kazen zijn er kaasmessen met een extra smal lemmet, zodat je met precisie kunt genieten van elke snede.

Om je een duidelijk beeld te geven van welk mes perfect past bij welk type kaas, laten we even onze Monaco+ collectie in de spotlight. 

Smeermes Monaco + 

Geschikt voor: zachte en half harde kazen, zoals gorgonzola en jonge Goudse kaas.

Speciale eigenschappen: de gaten in het lemmet verminderen weerstand tijdens het snijden, waardoor de kaas niet blijft kleven en de originele vorm behouden blijft.
Ook handig: met de serveerpunt prik je eenvoudig een stukje kaas op om het vervolgens hygiënisch aan iemand aan te reiken, zonder de kaas met je blote handen aan te raken. Handig en hygiënisch!

Kaasmes Monaco + Halfzacht

Geschikt voor: zachte en half harde kazen, zoals gorgonzola en jonge Goudse kaas.

Speciale eigenschappen: de gaten in het lemmet verminderen weerstand tijdens het snijden, waardoor de kaas niet blijft kleven en de originele vorm behouden blijft.
Ook handig: met de serveerpunt prik je eenvoudig een stukje kaas op om het vervolgens hygiënisch aan iemand aan te reiken, zonder de kaas met je blote handen aan te raken. Handig en hygiënisch!

Hoe gebruik je een Kaasmes?

Het correct gebruiken van een kaasmes draagt bij aan een optimale kaaservaring. Hier zijn enkele stappen en tips:

1. Kies het juiste mes:
Selecteer een mes dat geschikt is voor het type kaas dat je gaat snijden. Zachte kazen vereisen bijvoorbeeld vaak een mes met een dun lemmet.


2. Voorbereiding:

Zorg ervoor dat de kaas op kamertemperatuur is voordat je begint met snijden. Dit maakt het snijproces soepeler.

 

3. Snijtechniek voor harde kazen:

Gebruik een kaasmes met een scherp lemmet voor harde kazen zoals Parmezaanse kaas. Plaats het mes aan het begin van de kaas en duw geleidelijk naar beneden, waarbij je langzame, constante druk uitoefent.

 

4. Snijtechniek voor zachte kazen:

Voor zachte kazen zoals brie, maak gebruik van een kaasmes met een gekarteld lemmet. Snijd met een zacht wiegende beweging om de kaas netjes te portioneren.

 

5. Serveerstijl:

Gebruik de serveerpunt van het kaasmes om de gesneden kaas gemakkelijk op te pakken en aan gasten aan te bieden. Dit voorkomt dat je de kaas met je handen aanraakt.

 

6. Onderhoud van het mes:

Reinig het kaasmes direct na gebruik om resten te voorkomen. Sommige kaasmessen zijn vaatwasmachinebestendig, maar handafwas wordt aanbevolen om de levensduur te verlengen.

 

Door deze stappen te volgen, kun je optimaal genieten van je kaasselectie en de subtiele smaken volledig tot hun recht laten komen.