Over Sharp As A Knife

LIEFDE VOOR SCHERPE ZAKEN, OOG VOOR DESIGN EN EEN HART VOOR MATERIALEN.

IETS WAT WE ZIELSGRAAG WILLEN DELEN MET DE WERELD EN MET JOU.

 


 

BRANDSTORY

Welkom op Sharp as a Knife, een site gestart door twee echte messenfanaten; een outdoor-tijger en een kookfreak. We hebben liefde voor scherpe zaken, oog voor design en een hart voor materialen. Dit willen we, samen met onze spitse kijk op prijzen en onze kennis, delen met de wereld en met jou.

Met deze gezamenlijke passie zijn wij deze webshop begonnen en ons doel is om jou zo goed mogelijk te begeleiden in het aanschaffen van een product dat het beste bij jou past. Meer opzoek naar een cadeau voor iemand anders? Ook dan zijn wij van grote hulp! Zowel voor jong en oud, voor man en vrouw, onze grote selectie bevat voor ieder wat wils.

We doen er alles aan om voor jou

- Scherp in te kopen

- Scherp voor jou te prijzen

- Scherp te blijven

Dit betekent dat wij alle producten op onze site door onszelf getest worden en we een selectie maken van de scherpste en krachtigste artikelen in onze branches. We zullen onze keuzes van artikelen onderbouwen door de productinformatie zo uitgebreid mogelijk te geven en onze plus- en minpunten van de producten door te geven.

Als je wilt dat we helpen met het maken van jouw keuze op een simpele en plezierige manier, dan is onze Shop Assistente perfect. We noemen haar Els Stockmans en ze staat op ieder moment van de dag klaar om jouw vragen te beantwoorden. Els is er om jou te helpen met het vinden van hét perfecte mes of de ideale multitool.

Kijk rustig even rond op onze site, lees een paar blogartikelen of laat je helpen door onze keuzehulp en trakteer jezelf of iemand anders op een kostelijk nieuw mes.

 


  

LEER ONS KENNEN

Wij zijn Gijs en Elke, de twee messenfreaks waar hierboven over gesproken wordt. Omdat we begrijpen dat jullie ons graag persoonlijk willen leren kennen hebben we hieronder iets over onszelf geschreven.

 

GIJS

Ik ben Gijs, een sportieve ondernemer die het liefste de hele dag buiten is. Hockey is mijn grote passie maar tijdens een aantal hamstring blessures ben ik ook gaan kijken naar andere dingen die mij energie geven. Al snel kwam ik erachter dat dit in ieder geval buiten moet zijn voor mij, ik word van een hele dag binnen zitten knettergek. In 2017 ben ik naar Nieuw-Zeeland gegaan, voor mij HET land dat met stip op mijn bucketlist stond. Na drie maanden van hiken, kamperen en dieren spotten wist ik het zeker; terug in Nederland ga ik hier wat mee doen, want hier krijg ik energie van! Met een stuk meer outdoor equipment dan op de heenweg ging ik terug naar Nederland.  Via gemeenschappelijke vrienden kwam ik Elke tegen en niet veel later stond onze website Sharpasaknife.eu er.

Als ik terug denk aan mijn eerste herinnering van een mes moet ik meteen denken aan mijn eerste Victorinox zakmesje. Ik werd 10 jaar en samen met mijn opa gingen we naar de ijzerhandelaar om de hoek. Ik wist, zo vertelde mijn opa altijd mooi na, meteen wat ik hebben wou: het kleine rode Victorinox mesje dat in de vitrine bij de toonbank lag. Tot op de dag van vandaag heb ik dat mesje nog iedere dag bij me.

 

ELKE

Ik ben Elke, een blonde blije gup die graag fotografeert, kookt en daarbij haar eigen recepten in elkaar knutselt. Door een paar jaar te hebben gewerkt in een Indonesische Toko en meerdere banen in verschillende Horeca gelegenheden heb ik veel kennis over verschillende soorten smaken gekregen. Koken met een lekker wijntje erbij is dan ook wat ik het liefste doe, zeker als ik het daarna ook nog met vrienden samen mag opeten.

Het moment dat ik voor het eerst gelukkig werd van een mes weet ik nog erg goed. Ik was altijd de botte smeermessen bij mij thuis gewend en daarmee kwam je gewoonweg niet door de korsten van je boterham. We hadden wel steakmessen, maar met zo’n puntig uiteinde kan je niet echt lekker smeren. Toen ik een nieuw tomatenmesje in mijn handen kreeg wist ik niet wat mij overkwam, ik kon ineens én smeren én door mijn korstjes heen snijden. Toen wist ik dat messen eigenlijk te belangrijk zijn om geld op te besparen. Uiteindelijk heb ik bij mijn ouders thuis de keramische messen van de Action weten te vervangen door Diamant Sabatier Forgé en ook zij kunnen niet meer zonder het tomatenmesje en de schilmesjes van Victorinox.