RETOURBELEID SHARP AS A KNIFE

Zijn er kosten verbonden aan het retourneren?

Je hebt  een zichttermijn van 30 dagen na ontvangst van het product. Retourneren is gratis. Echter, voor producten die dusdanig beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan die nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen. Dit geldt ook wanneer de verpakking dusdanig kapot is gegaan dat wederverkoop niet meer mogelijk is.

Tot wanneer kan ik het product retourneren?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 30 dagen na het ontvangen het product te retourneren. De herroepingstermijn verstrijkt 30 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het/de product(en) fysiek in bezit krijgt. Om het/de product(en) te retourneren, vul het retourformulier in.

Houd daarbij rekening met het volgende:

  • Persoonlijke verzorgingsartikelen (zoals kappersscharen, nagelscharen en huidscharen) mogen, om redenen van hygiëne, alleen geretourneerd worden mits de verzegeling na levering niet is verbroken.
  • Retouren moeten met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele staat en verpakking verzonden worden.
  • Wij adviseren altijd om een bewijs van retourzenden te vragen bij het desbetreffende punt.

Wanneer moet ik de producten retour sturen?

De producten die je retour wilt sturen, moeten binnen 14 dagen nadat je een retouraanvraag bij ons hebt ingediend bij ons afgeleverd zijn. Retourneren is gratis wanneer je gebruik maakt van onze retourprocedure en retourneert via DHL. Je ontvangt hiervoor een pdf bestand waarmee je het pakket gratis naar ons kan retourneren wanneer je bovenstaand formulier invult. Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor jou.

Hoe en wanneer krijg ik mijn geld terug?

Als je gebruik maakt van het retourrecht, dan ontvang je alle betalingen die je op dat moment hebt gedaan, inclusief de leveringskosten. Nadat je de retouraanvraag hebt ingediend én wij uw pakket binnen hebben, betalen wij het bedrag zo spoedig mogelijk terug op dezelfde manier als de wijze waarop de oorspronkelijke transactie is verricht. Dit gebeurt in ieder geval binnen 14 dagen.

Hoe moet ik het product retourneren?

Je retourneert je bestelling met dezelfde vervoerder als waarmee het pakket geleverd is. De meeste pakketten worden door PostNL geleverd. Deze pakketten kunnen alleen retour gestuurd worden via een PostNL pakketpunt. Het product dient te worden teruggestuurd met alle geleverde toebehoren en -indien redelijkerwijs mogelijk- in originele staat en verpakking. Wij adviseren daarom altijd de verzenddoos en originele pakking zorgvuldig open te maken, zodat je deze eventueel weer kunt gebruiken om de bestelling terug te sturen.

Kan ik mijn bestelling aan de chauffeur geven of omruilen?

Dat is helaas niet mogelijk.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van mijn verzonden retour?

Je ontvangt daarbij per e-mail een bevestiging wanneer wij de producten retour hebben ontvangen en de retourzending in behandeling wordt genomen.

Mijn bestelling in niet compleet of beschadigd, wat te doen?

Als er iets niet klopt met de bestelling die je hebt ontvangen of (een deel van) de bestelling is beschadigd, neem dan contact op via [email protected] . Wij adviseren je wat te doen en helpen het probleem mee op te lossen!

 

DOWNLOAD HIER HET RETOURFORMULIER VAN SHARP AS A KNIFE