Gratis verzending vanaf €35,-
Op werkdagen binnen 24 uur verzonden
Wij helpen je graag met de keuze van je mes 
+(0)85 043 96 38
Bel ons Ma - Vr
9.00u - 17.00u

Retourbeleid

Zijn er kosten verbonden aan retourneren?

Je hebt een zichttermijn van 14 dagen na ontvangst van het product. Retourneren is gratis. Echter, voor producten die beschadigd zijn of gebruikssporen bevatten die verder gaan dan die nodig zijn om de werking, kenmerken of aard van het product vast te stellen, ben je aansprakelijk. Hiervoor behouden wij ons het recht om kosten in rekening te brengen. Dit geldt ook wanneer de verpakking zodanig kapot is gegaan dat wederverkoop niet meer mogelijk is.

Tot wanneer kan ik mijn product retourneren?

Je hebt het recht om binnen een termijn van 14 dagen na het ontvangen aan te geven dat je het product wilt retourneren. De herroepingstermijn verstrijkt 14 dagen na de dag waarop jij of een door jou aangewezen derde, die niet de vervoerder is, het/de product(en) fysiek in bezit krijgt. Om het/de product(en) te retourneren, vul het retourformulier in.

Houd bij het aanmelden van een retour rekening met het volgende:

  • Persoonlijke verzorgingsartikelen (zoals kappersscharen, nagelscharen en huidscharen) mogen, om redenen van hygiëne, alleen geretourneerd worden als de verzegeling na levering niet is verbroken.
  • Retouren moeten met alle geleverde toebehoren en - indien redelijkerwijs mogelijk - in originele staat en verpakking verzonden worden.
  • Wij adviseren altijd om een bewijs van retourzenden te vragen bij het pakketpunt dat je gebruikt. Zonder verzendbewijs ligt het risico van het versturen bij jezelf.

Wanneer moet ik de producten retour sturen?

De producten die je retour wilt sturen, moeten binnen 14 dagen nadat je een retouraanvraag bij ons hebt ingediend bij ons afgeleverd zijn. Retourneren is gratis wanneer je gebruik maakt van onze retourprocedure en retourneert via DHL. Je ontvangt hiervoor een pdf bestand waarmee je het pakket gratis naar ons kan retourneren wanneer je bovenstaand formulier invult. Uiteraard kun je de producten ook via een andere vervoerder retourneren, dan zijn de kosten wel voor jou.

Hoe en wanneer krijg ik mijn geld terug?

Als je voldoet aan de retourprocedure, dan ontvang je de aankoopprijs van de retour gestuurde producten terug. Nadat je de retouraanvraag hebt ingediend én wij je pakket binnen hebben, betalen wij het bedrag zo spoedig mogelijk terug op dezelfde manier als de wijze waarop de oorspronkelijke transactie is verricht. Dit gebeurt in ieder geval binnen 14 dagen.

Kan ik mijn bestelling aan de chauffeur geven of omruilen?

Dat is helaas niet mogelijk.

Hoe word ik op de hoogte gehouden van mijn verzonden retour?

Je ontvangt per e-mail een bevestiging wanneer wij de producten retour hebben ontvangen en de retourzending in behandeling wordt genomen.

Mijn bestelling is niet compleet of beschadigd, wat te doen?

Als er iets niet klopt met de bestelling die je hebt ontvangen of (een deel van) de bestelling is beschadigd, neem dan contact op via info@sharpasaknife.eu. Wij adviseren je wat te doen en helpen het probleem mee op te lossen!