Kappersscharen

per pagina
Aflopend sorteren
per pagina
Aflopend sorteren

KAPPERSSCHAREN

Voor de professionele kappers en doe-het-zelvers hebben we het belangrijkste onderdeel van alle kappersbenodigdheden: de kappersschaar. De scharen komen van het betrouwbare merk Homeij.

Welke soorten kappersscharen zijn er?

Er zijn veel verschillende soorten scharen. Bij Sharp As A Knife hebben we de kappersschaar, effileerschaar en baardschaar. De kappersschaar wordt ook wel een knipschaar genoemd en is voor het inkorten van het haar. De schaar heeft twee gladde snijvlakken. De effileerschaar is voor uitdunnen van het haar. Effileren betekent dan ook wel uitdunnen. De baardschaar is vergelijkbaar met de kappersschaar maar dan iets kleiner, wat hem handzamer maakt voor het bijknippen van een baard. Sommige scharen zijn voorzien van microvertanding. Scharen hebben deze vertanding om te zorgen dat het haar niet wegglijdt tijdens het knippen.

Waar moet je op letten bij de aanschaf van een kappersschaar?

Bij het kopen  van een schaar zijn er een aantal factoren waarmee je rekening kunt houden als je je kappersbenodigdheden aanschaft. De belangrijkste punten waar je op moet letten bij het kopen van een schaar zijn als volgt:

  • Bedenk wat of hoe je wil gaan knippen en zorg dat je daarbij de passende schaar Wil je bijvoorbeeld uitdunnen? Neem dan een effileerschaar.
  • Let op of de schaar microvertanding Wil je met je schaar glijden door het haar? Kies dan een glad snijvlak.
  • Kies een linkshandige of rechtshandige schaar op basis van je dominante hand.
  • Let op of de schaar een klassiek of offset vormgeving heeft. Offset houdt in dat de vormgeving ergonomisch is, dus aangepast naar de vorm van de mensenhand. Bij klassieke kappersscharen staan de ogen boven elkaar, bij offset kappersscharen staan ze schuin op elkaar.

Deskundig advies nodig?

Laat onze expert u helpen bij het maken van uw keuze!