Maak van deze Moederdag een onvergetelijke Moederdag!

Posted by Stef | Sharp as a Knife op 24th Apr 2024

Maak van deze Moederdag een onvergetelijke Moederdag!

Moederdag is een bijzondere dag waarop we onze liefde en waardering voor moeders overal ter wereld uiten. Of het nu gaat om een handgeschreven kaartje, een knuffel of een zorgvuldig uitgekozen cadeau, elk gebaar telt. Maar heb je ooit stilgestaan bij waarom we deze dag vieren en wat je dit jaar kunt doen om het speciaal te maken? In deze blog verkennen we de betekenis van Moederdag, geven we je inspiratie voor perfecte cadeaus van Sharp As A Knife, en sluiten we af met een heerlijk Moederdagontbijt recept!

Is Moederdag een feestdag?

Technisch gezien is Moederdag geen officiële feestdag zoals Kerstmis of Pasen, waarbij vrije dagen worden gegeven. Da’s jammer, maar ach, het is altijd op een zondag. Bovendien heeft Moederdag voor veel van ons minstens zo’n grote emotionele waarde als bij een officiële feestdag. Het is een dag die wereldwijd gevierd wordt om onze moeders en moederfiguren te eren. Het idee is simpel, maar krachtig: een dag om onze dankbaarheid te tonen voor al het harde werk, liefde, en toewijding die moeders geven (zoals niemand anders dat kan).

Waarom Moederdag vieren?

Moederdag is de perfecte gelegenheid om iets terug te doen voor diegene die altijd, maar dan ook echt altijd, voor ons klaarstaat. Het is een kans om te laten zien hoeveel we haar waarderen, niet alleen als moeder maar ook als vrouw, vriendin en mentor. Deze dag draait om het erkennen van haar onvermoeibare inzet en alles wat zij doet voor het gezin. Moet dat per se op Moederdag? Nee, natuurlijk niet. Maar zo’n dag geeft toch iets speciaals, iets wat niet te beschrijven valt en met name het gevoel illustreert voor zowel de gever (kinderen met eventueel wat hulp van de partner) als natuurlijk de ontvanger, onze moeder.

Wanneer is het Moederdag 2024?

In Nederland vieren we Moederdag op de tweede zondag in mei. In 2024 valt deze dag op 12 mei. Het is een ideaal moment om samen te komen en te genieten van elkaars gezelschap, idealiter met een lekkere maaltijd of een speciaal samengesteld ontbijt. Daar komen we aan het einde van deze blog op terug.

Wat kopen voor Moederdag?

Voor de kookliefhebbers onder ons is een keukentool of gadget een geweldig cadeau. Overweeg bijvoorbeeld de Diamant Sabatier Portioneerlepel, perfect voor het serveren van precies de juiste hoeveelheid ijs of dessert. Voor wie houdt van Aziatisch koken, is het Homeij Santokumes een must-have. Dit mes is ideaal voor het snijden van groenten en vlees met precisie, waardoor het bereiden van maaltijden een fluitje van een cent wordt.

Wat eten met Moederdag?

Een smakelijk en liefdevol bereid ontbijt is de perfecte manier om Moederdag te beginnen. Waarom niet dit jaar het ontbijt op bed brengen met een speciale twist? Denk aan een ontbijt bezorgen op Moederdag met alle favoriete gerechten van je moeder. En daar gaan we je bij helpen, met iets heel simpels. Iets wat er feestelijk en sfeervol uitziet, maar wat je zelfs met de allerkleinste kinderen in een mum van tijd hebt bereid en op bed kunt serveren.

Moederdagontbijt recept: Kwarktoetje met Kaneelbroodje

Kaneelbroodje

Ingrediënten:

  • 1 blik croissantdeeg
  • 50 gram zachte boter
  • 2 tl kaneel
  • 60 gram licht bruine basterdsuiker
  • Eventueel: poedersuiker en water/ melk (voor het glazuur)

Bereiding:

 1. Verwarm de oven voor op 160 a 180 graden.
 2. Rol het croissantdeeg uit en druk de naden dicht.
 3. Pak een klein steelpannetje, smelt de boter en meng daar de kaneel doorheen.
 4. Verdeel met een spatel het botermengsel over het croissantdeeg.
 5. Strooi als je het lekker vindt nog extra kaneel over het croissantdeeg.
 6. Tot slot strooi je de basterdsuiker over het deeg.
 7. Rol het deeg op en snijd plakjes.
 8. Leg de kaneelbroodjes op een met bakpapier beklede bakplaat.
 9. Bak ze op 160 a 180 graden voor ongeveer 10 minute in de voorverwarmde oven.
 10. Een beetje glazuur op je kaneelbroodje? Meng dan een beetje water of melk met poedersuiker en besprenkel je afgebakken kaneelbroodje. (Laat ze eerst een beetje afkoelen.)

Terwijl de kaneelbroodjes in de oven zitten en vervolgens nog wat afkoelen kun je het kwarktoetje bereiden.

Kwarktoetje

Ingrediënten voor 3 Kwarktoetjes:

 • Kwark: 450 gram (ongeveer 150 gram per toetje)
 • Aardbeien: 9 tot 12 middelgrote aardbeien, afhankelijk van de grootte, gehalveerd
 • Blauwe bessen: 150 gram
 • Frambozen: 150 gram
 • Banaan: 1 grote banaan, in stukjes gesneden
 • Cruesli: 90 gram (ongeveer 30 gram per toetje)
 • Witte chocolade, geraspt: 60 gram (ongeveer 20 gram per toetje)
 • Eventueel: chocolade- of aardbeiensiroop

Bereidingswijze:

 1. Voorbereiden van het fruit: Was de aardbeien, blauwe bessen en frambozen zorgvuldig en laat ze drogen. Snijd de aardbeien in halve plakjes en de banaan in kleine stukjes.
 2. Samenstellen van de toetjes: Neem drie mooie glazen of kommetjes en verdeel de kwark. Voeg gelijkmatig het gesneden fruit toe aan elk toetje.
 3. Toevoegen van de toppings: Strooi de cruesli en de geraspte witte chocolade over het fruit voor een heerlijke crunch en zoete afwerking.
 4. Eventueel kun je het toetje nog versieren met wat chocolade- of aardbeiensiroop.

Deze simpele, maar heerlijke gerechten zullen zeker indruk maken en jouw moeder een onvergetelijke start van Moederdag geven. Met de perfecte balans tussen zoet en hartig, samen met een zorgvuldig gekozen cadeau van Sharp As A Knife, ben je gegarandeerd van een succesvolle dag. Fijne Moederdag!